:: ROMÁN YÑAN


PHOTOGRAPHIC
BIOGRAPHY
ROMÁN YÑAN


Fotògraf i editor. Membre fundador de  Standard Books, entitat que promou el treball d'autors emergents vinculats a la cultura local i els acompanya en tot el procés creatiu, proveint-los de les eines necessàries per dur a terme els seus projectes sense límits.


El seu treball fotogràfic és un diàleg amb la realitat a través d'un espai quotidià, el seu propi. Li interessa el quotidià en totes les seves facetes i les relacions de sentit que es creen amb el pas del temps en les imatges.

Ha treballat en diferents publicacions d'àmbit internacional, en projectes de publicitat i arquitectura, i en rodatges cinematogràfics. El seu treball s'ha publicat en llibres i catàlegs, i s'ha exposat en certàmens fotogràfics i en diverses exposicions.

En 2010 mostra parteix del seu treball “Vida” en l'exposició  Domestic, en el  Espai Cultural Caja Madrid, comisariada per  Photographic Social Vision, i exposa el treball  “Albert Serra el cinema en llibertat” en Arts Santa Mònica. En 2011 obté una Beca CoNCA en la categoria d'arts visuals. Des de 2011 és docent i col·laborador en Pingpongtheraphy, gabinet per al desenvolupament de projectes fotogràfics. En 2011 obté una Beca Obra Social La Caixa juntament amb  Tanit Plana, Bego Antón i Toni Amengual. Actualment treballa en diversos projectes formatius i fotogràfics.
Ha impartit tallers d'autoedició en diversos formats. Juntament amb Ignasi López han coordinat i impartit el seminari "Fotografía i autoedició" a GrisArt amb la col·laboració de The private Space.


PHOTOGRAPHIC PROJECT
ROMÁN YÑAN