:: EXPOSICIONS


AUM
MARTÍ GASULL.

26 D'OCTUBRE - 11 DE NOVEMBRE / 19,00 HORES

"Aum", so sànscrit que simbolitza l'origen de l'univers, és el títol que conceptualitza aquest exercici visual que, en estil d'aforisme o "sutra", aconsegueix plasmar una experiència personal amb transcendència universal.

Prescindint del tradicional mètode etnogràfic i/o de la representació turística-espiritual de la Índia, l'autor ens endinsa en un contínuum d'imatges regides per la transformació. Darrere d'un aparent caos de creació i destrucció visual, a través de diverses imatges de quotidianitats albirades, l'observador té l'oportunitat de descobrir l'essència immutable de l'aroma que transpira l'obra. Viatge personal que ens suggereix un "etern retorn", no al punt d'origen, sinó a manera d'espiral existencial, a un nivell més elevat producte de l'experiència viscuda.












Mitjançant un estil narratiu, poètic i fotogràfic, l'autor assoleix la unió del resultat de l'obra amb el mètode emprat, l'encaix del continent i el contingut, la reunió entre el camp i l'observador. La recerca de l'essència de la Índia no només en el producte sinó també en el procés de la composició i l'observació.

Es tracta d'una obra que exigeix una mirada contemplativa, que fuig de l'anàlisi i de la necessitat de judicis per poder comprendre-la. És en definitiva, una obra, igual que la Índia, per ser viscuda i no pas explicada.


Més info:

BEAGLE 2.0 SASHA R. GREGOR
L'ÀLTER EGO DE ROGER GRASAS
30 DE JUNY - 2017 / 19,30 HORES. 2017

Sasha R Gregor planteja “Beagle 2.0” com un projecte post-fotogràfic de contrastos per reflexionar sobre l’evolució - o involució? – dels últims dos segles, i sobre com la industrialització, la post-industrialització, l’era digital i la globalització condicionen la percepció que tenim del món, la identitat i el progrés qüestionant-se la nova relació que mantenim avui dia amb l'espai, el territori i el paisatge a través de les noves tecnologies d'internet. A la vegada, pretén ser un homenatge a la proesa humana i a la valentia i curiositat dels científics i exploradors de l’època de Darwin.

Prenent el viatge del vaixell HSM Beagle com a fil conductor, “Beagle 2.0” és un homenatge a l’expedició científica més trascendental de la seva època, i, probablement, la més rellevant de la història de la ciència. A través de les noves tecnologies –Google Street View-, ens convida a un viatge virtual entre la tradició i la modernitat, que rememora, a través de vint-i-una caixes de llum la ruta que Darwin va seguir fa 200 anys, durant la qual prengué les anotacions que li servirien per desenvolupar les seves cèlebres teories anys més tard.

Contraposant les anotacions al diari del científic amb les imatges dels mateixos indrets en
l’actualitat, convida a comparar, descobrir, analitzar i reflexionar sobre el món amb els ulls curiosos d’un científic i la mirada d’un diletant.

El treball de Sasha R Gregor té un apropament a la realitat molt influenciat per la ciència, la tècnica i la tecnologia, que es diferencia de la mirada documental més clàssica en quant a metodologia de Roger Grasas. En el cas de Sasha R Gregor el dispositiu o artefacte (sigui aquest òptic, electrònic, digital etc) forma part essencial del propi projecte de manera que aquest últim no es podria entendre sense situar el primer quasi bé en primera línia.






SASHA R. GREGOR (ROGER GRASAS, BARCELONA, 1970).
Sasha R. Gregor és un científic amant de l'art?.
O potser és un artista inspirat per la ciència? Sigui com sigui, la seva passió per l’òptica física l’ha dut a investigar el misteriós fenomen de la llum com a font de coneixement. A través dels seus projectes artístics, Gregor traça connexions inèdites entre l’art i la ciència, i proposa, simultàniament, un apropament hipertecnològic al concepte de bellesa i una visió estètica de l’epistemologia.


BIO
2012: Llicenciat en Filosofia, Universitat de Barcelona (UB)
2004: Post-grau en Teoria i Estètica de l’Art, UAB
1998: Graduate n Fotografia Tècnico-Científica (CITM) a la UPC
1992: Diplomat en òptica, Universitat Politècnica de Catalunya (UPC)

SOLO EXHIBITIONS
2017 “Inshallah” Casa Árabe. Madrid
2017 “Inshallah” Casa Árabe. Córdoba
2015 "Inshallah" Centre de Fotografia Documental. Barcelona.
2014 ‘At€nea’ Transforma Gallery. Barcelona
2009 “Inshal.lah” Visual Art Gallery. SonimagFoto. Barcelona.
2007 “Lacrimosa” Studio Gallery, Mexico DF.
2007 “Lacrimosa” Garco Gallery. Puebla, Mexico.
2006 “10-9” Luna Casa y Arte, San Salvador.
2006 “10-9” Antena Gallery, Mexico DF.
2006 “An optical illusion is an optical truth” Museu de la Ciència i de la Tècnica,   
     Terrassa, Barcelona.
2006 “An optical illusion is an optical truth” IFEMA, Madrid.
2005 “An optical illusion is an optical truth” Fira de Montjuïc, Barcelona.
2001 “Hi tenen molt a veure” Casa Elizalde, Barcelona.
1998 “Crónica de la memoria umbilical” Centro Cultural Almussafes. Valencia.
1998 “Monegros” Le Parvis Gallerie. Tarbes, France.


ORIGEN
MARTÍ GASULL
SALVI DANÉS
YURIAN QUINTANAS
10 D'OCTUBRE - 22 DE NOVEMBRE / 19,00 HORES

Territori de ficció o escenari d’una realitat, Origen es presenta com un projecte fotogràfic que pretén mostrar una experiència personal viscuda en plena llibertat metodològica i creativa. Origen busca despertar la curiositat de l’espectador, crear un imaginari personal on es vegin reflectides les emocions i sensacions viscudes en el camp de treball dels tres autors. Pretén erosionar lleugerament la capa moderna i contemporània que ens protegeix dels nostres instints més primaris, naturals i animals.

El joc transcorre en ple hivern en una cala de la costa brava, només accessible a unes hores a peu. Origen és el pretext que els autors utilitzen per mimetitzar-se en l'entorn d'una illa imaginaria, fugir del paisatge antropomòrfic i redescobrir els instints més primitius. Amb aquest exercici, busquen plasmar l’experiència viscuda al combatre l'aïllament, la incertesa i les inclemències del temps. Com aquests factors influeixen en la psique i, conseqüentment, en la capacitat perceptiva i creativa.





















Origen transforma i recull la visió dels autors i crea una atmosfera on la natura i els instints envaeixen la zona de confort, retrobant emocions i paisatges perduts en un inconscient col·lectiu.


BEGO ANTON.
BUTTERFLY DAYS.
24 DE MAIG / 2012 / 19,30 HORES.

Bego Antón va néixer a Bilbo. Va estudiar periodisme a la Universitat del País Basc i es va especialitzar en fotperiodisme a Barcelona, Gran part dels seus projectes fotogràfics exeploren la relació d¡amor i desamor entre l'home i la naturañesa. També li interessen especialement els petit col·lectius que resulten.


2010 Fundadora de PingPongTherapy juntament amb Tanit Plana i Núria Paladio.

En un petit poble del sud d'Anglaterra, existeix un petit grup de persones que sent una gran passió per les papallones i les arnes. No per la seva bellesa, ni pels seus colors, ni pels seus moviments, sinó per tot això Coneixen els seus costums, els seus noms en llatí. Col·leccionen llibres sobre elles. Les observen i les cataloguen. Fins i tot conreen plantes que les atreuen per així tenir-les més a prop. No entenen com alguns gaudeixen caçant-les.















FRANCESC PARÉS

LÍBIA. ELS COLORS DE LA REVOLTA

19 D'OCTUBRE - 25 NOVEMBRE / 19,30 HORES



FRANCESC PARÉS I MERCADÉ. (VALLS, 1965)

Estudia fotografia a l’IEFC, a Barcelona. Després de passar pel món de la premsa de l’àmbit del Camp de Tarragona, decideix anar-se’n a viure a Mèxic durant uns anys, on actualment treballa per l’ONG catalana IGMAN-Acció Solidària com a fotògraf i logístic, i també com a col.laborador de la Revista ONGC.


Membre del col·lectiu LLUMULL, (Accions Audiovisuals). Ha desenvolupat part dels seus projectes fotogràfics als Balcans (Bòsnia i Hercegovina, Kosova) i a Mesoamèrica (Mèxic i Guatemala), a part d’altres indrets com Palestina, Mongòlia, Euskal Herria…



L’any 2011, per qüestions de feina, es va desplaçar amb un equip de persones per conèixer de primera mà les revoltes de la Primavera Àrab, concretament a Líbia, on neix el projecte “MadeinLíbia”.


LLUMULL, ACCIONS AUDIOVISUALS NEIX L’ANY 2005 COM UNA FINESTRA OBERTA I SOLIDÀRIA AL MÓN A TRAVÉS DEL LLENGUATGE UNIVERSAL DE LA IMATGE, TANT EN EL SEU VESSANT ARTÍSTIC COM EN EL DOCUMENTAL.



“MADEINLÍBIA” ÉS L’EXPERIÈNCIA GRÀFICA D’UN FOTOPERIODISTA,



UN FOTODISSENYADOR I UN PERIODISTA EN UN CONFLICTE DE TRANSCENDÈNCIA GLOBAL, A 1.200 QUILÒMETRES DE CASA,

AL MATEIX MAR QUE ENS BANYA, I GRÀCIES A LA COL·LABORACIÓ

DE DIFERENTS ENTITATS COM: IGMAN-ACCIÓ SOLIDÀRIA, NAGUALS,

ART I SOLIDARITAT, FUNDACIÓ CATMÓN I LLUMULL ACCIONS AUDIOVISUALS.


PODEM VEURE-LA I ESCOLTAR-LA A

LES PROTESTES DELS PAÏSOS ÀRABS O COM ALTRES VOLEN DIR, LES REVOLTES DEL MÓN ÀRAB, VAN COMENÇAR A FINALS DEL 2010 I VAN SER EL PRINCIPI DEL QUE CONEIXEM COM A PRIMAVERA ÀRAB, VAN TENIR DIFERENTS FORMES EN ELS PAÏSOS COM TUNÍSIA, EGIPTE, EL IEMEN I LA QUE US MOSTREM EN AQUESTES IMATGES, LÍBIA.


A LÍBIA, LA REVOLTA PROTAGONITZADA MAJORITÀRIAMENT PELS JOVES, VA COMENÇAR EL 17 DE FEBRER DEL 2011,VA DUR EL PAÍS A UN CONFLICTE ARMAT AMB LA PECULIARITAT DE LA INTERVENCIÓ MILITAR DE L'OTAN.
LA REGIÓ DE LA CIRENAICA AMB CIUTATS IMPORTANTS COM; TOBRUK, BREGA, AGEDÀBIA I BENGASI, AQUESTA ÚLTIMA CONVERTIDA EN LA CAPITAL DE LA REVOLTA, S’HI VA INSTAL·LAR EL CONSELL NACIONAL DE TRANSICIÓ (CNT)ÉS CONSIDERADA PER MOLTS EL PUNT D'INICI D'AQUESTA GUERRA CIVIL QUE VA DURAR VUIT MESOS FINS A LA CAPTURA I MORT DEL DICTADOR MUAMMAR GADDAFI.







L’EXPOSICIÓ FOTOGRÀFICA “LÍBIA, ELS COLORS DE LA REVOLTA” ENS APROPA AL CONFLICTE DE LÍBIA INICIAT ARRAN DE LA PRIMAVERA ÀRAB, QUE VA COMENÇAR A TUNÍSIA. RETRATA COM VIU LA REVOLTA LA POBLACIÓ CIVIL DE LA REGIÓ DE LA CIRENAICA I, ESPECIALMENT,DEL PUNT ZERO, L’ANOMENADA “PLAÇA DE LA LLIBERTAT” DE BENGHAZI, DURANT ELS MESOS DE MAIG I AGOST DEL 2011, COINCIDINT AMB EL MES DEL RAMADÀ.






UNA POBLACIÓ QUE, TOT I LA INCERTESA DEL DIA A DIA, ENCARA EL FUTUR AMB CONFIANÇA I OPTIMISME. AQUEST TREBALL HA QUEDAT

PLASMAT A LA PUBLICACIÓ DIGITAL MADEINLÍBIA.







DAVID MOCHA
TRANSICIÓN



25 DE MAIG / 19,30 HORES




David Mocha neix a Reus el 1982, actualment viu a Tarragona, on ha cursat el Cicle Formatiu de Grau Superior en Fotografia Artística a l’Escola d'Art i Disseny de Tarragona. Fa servir el mitjà fotogràfic per documentar el territori. Se serveix de la fotografia objectiva per mostrar la seva visió més subjectiva del que li envolta. Les seves imatges són directes, d'estil documental i topogràfic, i posseeixen una mirada pausada i reflexiva del fotografiat. El seu treball reflexiona sobre la percepció del paisatge a partir de l'experiència que es té amb aquest, de com la nostra visió canvia depenent de com habitem i transitem l'espai.









TRANSICIÓN

Les fotografies recorren els llocs residuals de la perifèria, uns espais intermedis que es barregen amb les zones residencials, les carreteres, els barris i els centres comercials, i que es converteixen en els protagonistes de la ciutat per ser la imatge que veig diàriament durant els meus desplaçaments urbans.



Una reflexió sobre la imatge de la ciutat actual, cada vegada mes descentralitzada. La facilitat del transport per carretera fa que es construeixin centres externs al nucli urbà (superfícies comercials, centres d'oci, zones residencials, etc.), la qual cosa provoca una descentralització i que es desdibuixin els límits de la ciutat, obligant a remodelar contínuament les vies de comunicació per adaptar-se als fluxos de mobilitat de les persones i poder connectar el centre amb la perifèria. En aquestes transformacions, Tarragona va canviant el seu paisatge contínuament, es va modificant el seu contorn, i, els llocs que fins ara eren buits, es construeixen, mentre que uns altres s'abandonen. La ciutat ja no té una forma definida amb uns limitis clars, és com una taca d'oli al territori que es desplaça contínuament.








TRANSICIÓN

The photographs running through the waste from the periphery. They are gaps that are interspersed with residential areas,
roads, neighborhoods and shopping centers, and become the
players in the city because the image I see daily in my
urban travel.



Transition is a reflection on the city's image today's increasingly more decentralized. The road transport facility makes it excore build urban centers (retail outlets, shopping
leisure, residential areas, etc..), resulting in decentralization and blurring the boundaries of the city, forcing continuously remodel communication channels to accommodate the mobility flows
people and to connect the center to the periphery. In these transformations Tarragona is constantly changing landscape, it changes its contour, and places that until now were empty, constructed, while others are abandoned. The city has no definite shape with few clear boundaries, it's like an oil slick in the territory that scrolls continuously.








TRANSICIÓN


Las fotografías recorren los lugares residuales de la periferia. Son unos espacios intermedios que se entremezclan con las zonas residenciales, las carreteras, los barrios y los centros comerciales, y que se convierten en los protagonistas de la ciudad por ser la imagen que veo diariamente en mis

desplazamientos urbanos.




Una reflexión sobre la imagen de la ciudad actual, cada vezmas descentralizada. La facilidad del transporte por carretera hace que se construyan centros externos al núcleo urbano (superficies comerciales, centros de ocio, zonas residenciales, etc.), lo que provoca una descentralización y que se desdibujen los límites de la ciudad, obligando a remodelar continuamente las vías de comunicación para adaptarse a los flujos de movilidad de las

personas y poder conectar el centro con la periferia. En estas transformaciones Tarragona va cambiando su paisaje continuamente, se va modificando su contorno, y, los lugares que hasta ahora estaban vacíos, se construyen, mientras que otros se abandonan. La ciudad ya no tiene una forma definida con unos limites claros, es como una mancha de aceite en el territorio que se desplaza continuamente.





FRANCESC ROIG LLIBRETES DE VIATGE
9 DE MARÇ - 24 DE MARÇ / 19,30 HORES







“La necessitat espiritual del viatge neix de la inquietud generada pel desig de trobar allò que hom merament té la intuïció que existeix, malgrat que no sàpiga ben bé de què es tracta. Per això aquell tipus de viatger no quedarà mai satisfet del tot, perquè la seva recerca persistirà i fins i tot esdevindrà més intensa amb el temps. No es tracta simplement de trobar objectes i llocs, sinó d'arribar a tenir una mena de vivències que permetin aprofundir en si mateix per tal de conèixer-se més bé. En definitiva, es tractaria d'un mètode d'autoconeixement que, amb el pas del temps, no s'amplia per l'acumulació de les experiències viscudes, sinó que guanya en profunditat i intensitat.”

[Lourdes Cirlot, Albert Gonzalo. Aproximación a su pintura]


Aquest text de Lourdes Cirlot em serveix per explicar que les descripcions gràfiques que omplen les llibretes, sovint tenen més a veure amb l'èxtasi del viatge i la idea de ser a prop d'allò que m'agradaria trobar i no tant amb les descripcions formals dels espais i les arquitectures que em trobo al seu pas. Els dibuixos són petits símbols de la cerca, icones quadrangulars que es repeteixen  independentment del país que descric. El Líban, Mèxic i Nova York, tot i que són països de cultures que aparentment poc o res tenen a veure, són llocs que tenen alguna cosa en comú, i tanmateix no sabria dir ben bé què és. Les estructures gràfiques que volen explicar el viatge no són sinó marques en el camí, senyalització de trajectòries envers un objectiu incert però alhora real, una cerca persistent i volguda.

Aquest projecte el vaig començar de manera casual, com una troballa, travessant Turquia el 2004, en trajectes llargs amb autocars locals amb tot el temps per mirar a través dels marcs de les finestres, i amb ganes d'explicar en traços de retolador el que estava veient.
Francesc Roig.

EXPOSICIÓ EFÍMERA
HORARI:
9 DE MARÇ. DIVENDRES A 19_HORES
10 DE MARÇ. DISSABTE DE 11:00 A 13:00_HORES

CONFIRMAR ASSISTÈNCIA
CONFIRMAR ASSISTÈNCIA A FRANCESC ROIG (f.roigzarate@gmail.com) PER CORREU ELECTRÒNIC O A INFOPARQUING@GMAIL.COM


VEURE LLIBRETA DE MÈXIC






FRANCESC ROIG
PROJECTS AND BIOGRAPHY

Professor de procediments pictòrics de l'Escola d'Art i Disseny de Tarragona des de 1987.Llicenciat en Belles Arts per la Universitat de Barcelona. 2005/07 cursos de Doctorat. Art en l'era digital. Creació intermedia. Departament de Pintura, Facultat de Belles Arts, Barcelona.EXPOSICIONS INDIVIDUALS 
2002 TIE UP. Átame, Barcelona.
2003 ÒBITAntic Ajuntament, Tarragona.
2006 ECO. Museu d'Art Modern, Tarragona.
2012 LLIBRETES DE VIATGE (2004-12). Pàrquing, Els Pallaresos.

EXPOSICIONS COL·LECTIVES 

1983 1r Concurs de Pintura Jove, Galeria d'art Anquins, Reus. 
1984 "El Periódico 5è Aniversari", Reials Drassanes de Barcelona. V Biennal d'art, Reials Drassanes, Barcelona. Biennal d'art, Martorell. 
1985 Biennal de produccions juvenils de l'Europa mediterrània, Barcelona. V Biennal d'art de Barcelona, Reus Jove 85", Reus. 
1987 VIII Saló d'Arts Plàstiques Baix Camp, Centre de Lectura, Reus. 
1988 La Fabrika. Kreuzlingen, Suïssa.

2000 Narcís li deien. Centre Cívic Mas Abelló, Reus. Biennal d'art, Museu d'Art Modern, Tarragona.
2001 Japó. Casa Batlló, Barcelona.

2002 PETITS FORMATS, GRANDS ARTITES, NOUS VALORS. Galeria Ignacio de Lassaleta, Barcelona.
2004 BIENNAL D'ART. Museu d'Art Modern, Tarragona.
2005 A KATIA. Xilografies, Antiga Audiència, Tarragona.
2007 Premios a la creación artística 2007. Universitat de Saragossa, Saragossa / Arts Protecs 2007. Galerie Yvon Lambert, París / Apuntes sobre tanatología, Urnas funerarias contemporáneas. 35È Festival Internacional Cervantino, Guanajuato,Mèxic

2008 TRIPO 08. Beit El Fan. Trípoli, Líban. ZICO HOUSE. Beyrouth, Líban.

2009 VEUS INTERIORS. Ca l'Arenas, Centre d'Art Mataró.PREMIS I BEQUES
1982 Premi Signe, Col·legi d'Arquitectes Tècnics de Tarragona (accèssit).
1983 1r Concurs de Pintura Jove, Galeria d'art Anquins, Reus (finalista)
1984 El Periódico 5è Aniversari, Reials Drassanes de Barcelona(accèssit)./ Biennal d'art de Martorell (Premi Francesc Pujols).
1985 VII Premi Beca Artistes Joves del Baix Camp (finalista).
1999 Premi Miquel Casablancas, Centre Cívic Sant Andreu, Barcelona (finalista).
2002 IX Premio Internazionale di Arte Contemporaneo Europart, Galleri II Ponte, Roma. (Menció honorífica Europart, 2002.
2004 Biennal d'art, Museu d'Art Modern, Tarragona (menció honorífica).


PUBLICACIONS



2004 OBIT. (catàleg de l'exposició ,Editat per l'ajuntament de Tarragona)

2006 ECO. (catàleg de l'exposició .Editat pel Museu d'Art Modern de Tarragona).




OBRA EN MUSEUS I INSTITUCION 



Ajuntament de Martorell.-  Col.legi d'Aparalladors de TarragonaEl Periódico- Ajuntament de Tarragona-  Museu d'Art Modern de Tarragona.




CASES DE NINGÚ. TRÍPOLI, LIBAN
....................................................
....................................................