:: FRANCESC PARÉS

LÍBIA. ELS COLORS DE LA REVOLTA
19 D'OCTUBRE - 25 NOVEMBRE / 19,30 HORES

FRANCESC PARÉS I MERCADÉ. (VALLS, 1965)
Estudia fotografia a l’IEFC, a Barcelona. Després de passar pel món de la premsa de l’àmbit del Camp de Tarragona, decideix anar-se’n a viure a Mèxic durant uns anys, on actualment treballa per l’ONG catalana IGMAN-Acció Solidària com a fotògraf i logístic, i també com a col.laborador de la Revista ONGC.

Membre del col·lectiu LLUMULL, (Accions Audiovisuals). Ha desenvolupat part dels seus projectes fotogràfics als Balcans (Bòsnia i Hercegovina, Kosova) i a Mesoamèrica (Mèxic i Guatemala), a part d’altres indrets com Palestina, Mongòlia, Euskal Herria…

L’any 2011, per qüestions de feina, es va desplaçar amb un equip de persones per conèixer de primera mà les revoltes de la Primavera Àrab, concretament a Líbia, on neix el projecte “MadeinLíbia”.


LLUMULL, ACCIONS AUDIOVISUALS NEIX L’ANY 2005 COM UNA FINESTRA OBERTA I SOLIDÀRIA AL MÓN A TRAVÉS DEL LLENGUATGE UNIVERSAL DE LA IMATGE, TANT EN EL SEU VESSANT ARTÍSTIC COM EN EL DOCUMENTAL.

“MADEINLÍBIA” ÉS L’EXPERIÈNCIA GRÀFICA D’UN FOTOPERIODISTA,
UN FOTODISSENYADOR I UN PERIODISTA EN UN CONFLICTE DE TRANSCENDÈNCIA GLOBAL, A 1.200 QUILÒMETRES DE CASA,
AL MATEIX MAR QUE ENS BANYA, I GRÀCIES A LA COL·LABORACIÓ
DE DIFERENTS ENTITATS COM: IGMAN-ACCIÓ SOLIDÀRIA, NAGUALS,
ART I SOLIDARITAT, FUNDACIÓ CATMÓN I LLUMULL ACCIONS AUDIOVISUALS.
PODEM VEURE-LA I ESCOLTAR-LA A
LES PROTESTES DELS PAÏSOS ÀRABS O COM ALTRES VOLEN DIR, LES REVOLTES DEL MÓN ÀRAB, VAN COMENÇAR A FINALS DEL 2010 I VAN SER EL PRINCIPI DEL QUE CONEIXEM COM A PRIMAVERA ÀRAB, VAN TENIR DIFERENTS FORMES EN ELS PAÏSOS COM TUNÍSIA, EGIPTE, EL IEMEN I LA QUE US MOSTREM EN AQUESTES IMATGES, LÍBIA.
A LÍBIA, LA REVOLTA PROTAGONITZADA MAJORITÀRIAMENT PELS JOVES, VA COMENÇAR EL 17 DE FEBRER DEL 2011,VA DUR EL PAÍS A UN CONFLICTE ARMAT AMB LA PECULIARITAT DE LA INTERVENCIÓ MILITAR DE L'OTAN.
LA REGIÓ DE LA CIRENAICA AMB CIUTATS IMPORTANTS COM; TOBRUK, BREGA, AGEDÀBIA I BENGASI, AQUESTA ÚLTIMA CONVERTIDA EN LA CAPITAL DE LA REVOLTA, S’HI VA INSTAL·LAR EL CONSELL NACIONAL DE TRANSICIÓ (CNT)ÉS CONSIDERADA PER MOLTS EL PUNT D'INICI D'AQUESTA GUERRA CIVIL QUE VA DURAR VUIT MESOS FINS A LA CAPTURA I MORT DEL DICTADOR MUAMMAR GADDAFI.
L’EXPOSICIÓ FOTOGRÀFICA “LÍBIA, ELS COLORS DE LA REVOLTA” ENS APROPA AL CONFLICTE DE LÍBIA INICIAT ARRAN DE LA PRIMAVERA ÀRAB, QUE VA COMENÇAR A TUNÍSIA. RETRATA COM VIU LA REVOLTA LA POBLACIÓ CIVIL DE LA REGIÓ DE LA CIRENAICA I, ESPECIALMENT,DEL PUNT ZERO, L’ANOMENADA “PLAÇA DE LA LLIBERTAT” DE BENGHAZI, DURANT ELS MESOS DE MAIG I AGOST DEL 2011, COINCIDINT AMB EL MES DEL RAMADÀ.

UNA POBLACIÓ QUE, TOT I LA INCERTESA DEL DIA A DIA, ENCARA EL FUTUR AMB CONFIANÇA I OPTIMISME. AQUEST TREBALL HA QUEDAT
PLASMAT A LA PUBLICACIÓ DIGITAL MADEINLÍBIA.