:: AUM. MARTÍ GASULL

AUM
MARTÍ GASULL.

26 D'OCTUBRE - 11 DE NOVEMBRE / 19,00 HORES


"Aum", so sànscrit que simbolitza l'origen de l'univers, és el títol que conceptualitza aquest exercici visual que, en estil d'aforisme o "sutra", aconsegueix plasmar una experiència personal amb transcendència universal.

Prescindint del tradicional mètode etnogràfic i/o de la representació turística-espiritual de la Índia, l'autor ens endinsa en un contínuum d'imatges regides per la transformació. Darrere d'un aparent caos de creació i destrucció visual, a través de diverses imatges de quotidianitats albirades, l'observador té l'oportunitat de descobrir l'essència immutable de l'aroma que transpira l'obra. Viatge personal que ens suggereix un "etern retorn", no al punt d'origen, sinó a manera d'espiral existencial, a un nivell més elevat producte de l'experiència viscuda.



Mitjançant un estil narratiu, poètic i fotogràfic, l'autor assoleix la unió del resultat de l'obra amb el mètode emprat, l'encaix del continent i el contingut, la reunió entre el camp i l'observador. La recerca de l'essència de la Índia no només en el producte sinó també en el procés de la composició i l'observació.

Es tracta d'una obra que exigeix una mirada contemplativa, que fuig de l'anàlisi i de la necessitat de judicis per poder comprendre-la. És en definitiva, una obra, igual que la Índia, per ser viscuda i no pas explicada.


Més info: